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OUR OLIVES.

There is so much in a Kredeli Olive.

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Only hand-picked Koroneiki olives are used for Kredeli used. This small, firm olive variety impresses with its fresh, fruity taste and the delicately bitter finish.

 


The Koroneiki olive oil.


For oil production, the olives are pressed on the day of harvest and placed in certified tanks. After being stored away from air and light, the oil is filled into handy half-litre tin cans. This protects the olive oil from UV light and, unopened, it can even be kept for years without losing quality.
Each batch of our olive oil is examined by the chemical analysis laboratory in Heraklion and evaluated as follows:
The Kredeli olive oil is of excellent quality with a fruity, spicy taste with a subtle spiciness in the finish and a low acidity of 0.26.
 
The ingredients of Koroneiki Extra Virgin Olive Oil.

 

  •  Polyphenols.

  •  Oleocantal.

  •  Simple unsaturated fatty acids.

  •  Vitamin E

  •  Vitamin K

 

The Koroneiki Olive.


The small, firm Kredeli organic Koroneiki olives with a pit in a jar or as a paste processed harvested at an early  stage of maturity In this way we achieve a so-called early harvest quality with a particularly large number of valuable ingredients.

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The ingredients of the Koroneiki olives and the olive paste.

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  •  Polyphenols.

  •  Oleocantal.

  •  Simple unsaturated fatty acids.

  •  Vitamin E

  •  Vitamin K

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The Koroneiki Olive Tree.

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The Koroneiki olive tree blooms in Crete in early March. Pruning the tree in the spring, which is done individually according to the growth, is essential for the success of the harvest. It is traditionally harvested by hand between October and January. The olives are gently knocked off the tree with small, rotating combs.

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Das Olivenöl bester Güteklasse aus Koroneiki Oliven. 


Für die Ölproduktion werden die Oliven am selben Tag der Ernte gepresst. Abgefüllt wird in handliche Halbliter Weißblechdosen, um das Olivenöl vor UV-Licht zu schützen. So ist es besonders lange haltbar.  Jede Charge unseres Olivenöls wird vom chemischen Analyse-Labor in Heraklion untersucht und wie folgt bewertet: Das Kredeli Olivenöl ist von exzellenter Qualität mit fruchtig, würzigem Geschmack einer dezenten Schärfe im Abgang und einem geringen Säuregehalt von 0,26.

Die kleinen Oliven aus Kreta sind voller wertvoller Inhaltsstoffe.

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Ausschließlich handgepflückte Oliven der Sorte Koroneiki werden für Kredeli verwendet. Diese kleine, feste Olivensorte besticht durch ihren frisch fruchtigen Geschmack und dem zart bitteren Abgang. Grundsätzlich gilt: Je früher geerntet - also noch grün - desto mehr der wertvollen Inhaltsstoffe sind enthalten, desto kräftiger schmeckt das Öl. 

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Die Inhaltsstoffe des Koroneiki Nativen Olivenöls Extra.

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  •  Polyphenole

  •  Oleocantal

  •  Einfache, ungesättigte Fettsäuren

  •  Vitamin E

  •  Vitamin K

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Die besten und gesündesten Oliven: Klein aber oho!

Die Koroneiki Olive im Glas.


Die kleinen, festen Kredeli Bio-Koroneiki Oliven mit Kern im Glas oder als Paste verarbeitet werden in einem frühen  Reifestadium geerntet. Damit erzielen wir eine sogenannte early harvest Qualität mit besonders vielen wertvollen Inhaltsstoffen.

Die Olivenernte auf Kreta.

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Der Koroneiki Olivenbaum blüht auf Kreta schon Anfang März. Wesentlich für den Ernteerfolg ist der Baumschnitt im Frühjahr, der individuell entsprechend des Wuchs erfolgt. Geerntet wird zwischen Oktober und Januar traditionell per Hand. Mit kleinen, sich drehenden Kämmen werden dabei die Oliven schonend vom Baum geklopft.

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Sonja Steinacher
Römerweg 24
9241 Wernberg
+43 650/5203710
kretischedelikatessen@gmail.com

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