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The Kredeli olive oil.
Extra virgin olive oil.
Single variety from the Koroneiki olive.
handpicked.
Cold-pressed.
In the recyclable tin can.
500 milliliters.
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The taste.
The Kredeli olive oil tastes balanced, fresh and fruity.
It is spicy, subtly bitter and spicy on the finish and smells of fresh grass.
The production.
Only the finest grade Koroneiki olives are used to make this exceptional oil. They are sustainably harvested by hand and gently cold-pressed on the same day.
The origin.
The two brothers Manolis and Vangelis Pathiakis and their families produce this high-quality olive oil under the name Lefki. Their Koroneiki olive groves have been in the family for generations and are located in the Sitia region, in eastern Crete.
The usage.
The Kredeli olive oil tastes perfect with fresh white bread. It refines salads, pasta or fish.
Der Geschmack.
Das Kredeli Bio-Olivenöl schmeckt ausbalanciert, frisch und fruchtig.
Es ist würzig, dezent bitter scharf im Abgang und duftet nach frischem Gras.
Die Erzeugung.
Nur Koroneiki Oliven der besten Güteklasse werden für dieses außergewöhnliche Öl verwendet. Sie werden nachhaltig per Hand geerntet und noch am selben Tag schonend kaltgepresst.
Die Herkunft.
Unser Bio-Olivenöl stammt von kleinen Familienbetrieben aus dem wilden Osten Kretas. Diese touristisch unerschlossene Region der sündlichsen Sonneninsel des Mittelmeers bringt mit ihrem einzigartigen Klima unvergleichlich intensive Geschmäcker hervor.
Die Verwendung.
Das Kredeli Bio-Olivenöl schmeckt perfekt zu frischem Weißbrot. Es verfeinert Salate, Pasta oder Fisch.